Saltear al contenido principal

La festa màgica de Sant Joan

La festa màgica de Sant Joan
Getting your Trinity Audio player ready...

Vet aquí que una vegada hi havia, en un petit poble envoltat de muntanyes i camps florits, un conill anomenat Pepet. En Pepet era un conill molt curiós i li agradava aprendre coses noves. Un dia, mentre saltava pel bosc, va sentir uns sorolls estranys que mai havia sentit abans.

– Què deu ser aquest soroll? – es va preguntar en Pepet.

Va seguir el so fins que va arribar a una clariana on es trobava l’àguila Maria. La Maria estava fent un gran foc i al voltant d’ella hi havia un munt de petards de colors.

– Hola, Maria! Què és tot això? – va preguntar en Pepet, amb els ulls oberts de bat a bat.

– Hola, Pepet! Això és per la festa de Sant Joan – va respondre l’àguila Maria amb un gran somriure. – La nit de Sant Joan és una festa molt especial. Fem focs i tirem petards per celebrar l’arribada de l’estiu.

En Pepet va sentir-se molt emocionat. Mai havia sentit parlar de la festa de Sant Joan i volia saber-ne més.

– Per què tirem petards? – va preguntar.

– Els petards són per espantar els mals esperits i per donar la benvinguda a l’estiu amb molta alegria i llum – va explicar la Maria. – També fem fogueres per cremar les coses velles i començar de nou.

En Pepet va decidir que volia ajudar a preparar la festa. Va córrer a avisar els seus amics del bosc: la guineu Fina, el mussol Oriol i l’eriçó Lluís. Tots van anar a la clariana i van començar a treballar plegats.

La nit de Sant Joan, el cel estava ple d’estrelles i l’aire feia olor de flors. Tots els animals del bosc es van reunir al voltant del foc. En Pepet, la Maria, la Fina, l’Oriol i en Lluís estaven molt contents.

Quan va arribar el moment de tirar els petards, tots van mirar al cel amb expectació. Els petards van començar a esclatar en mil colors, il·luminant la nit amb espurnes brillants. En Pepet mai havia vist res tan bonic.

– Això és màgic! – va exclamar en Pepet.

La Maria va riure i va dir:

– Així és, Pepet. La nit de Sant Joan és una nit màgica on tot és possible. És una nit per celebrar amb amics i família, per deixar enrere les coses velles i mirar cap al futur amb esperança i alegria.

I així, en Pepet i els seus amics van passar una nit inoblidable, celebrant la festa de Sant Joan amb llum, colors i molta felicitat. Des d’aleshores, en Pepet sempre esperava amb il·lusió la nit de Sant Joan, sabent que cada any, al voltant del foc i amb els petards, viuria moments màgics amb els seus amics.

I així acaba la història del conill Pepet i la festa màgica de Sant Joan.

Volver arriba
Buscar