Saltear al contenido principal

La llegenda de sant Jordi

La llegenda de sant Jordi
Getting your Trinity Audio player ready...

Heus ací que una vegada hi havia, en una terra molt llunyana, un regne anomenat Montblanc, on els prats eren sempre verds i el cel sempre blau. Però no tot era felicitat en aquest bell regne, ja que un terrible drac habitava a prop, espantant a tots els seus habitants.

El drac era tan gran que la seva ombra cobria tot el poble quan volava per sobre. Tenia unes ales immenses i una pell coberta d’escates més dures que la pedra. De la seva boca sortien flames tan calentes que podien cremar tot el que trobava al seu pas.

Els habitants de Montblanc estaven molt espantats i no sabien què fer. El rei, desesperat, va decidir que l’única manera de calmar la fúria del drac era oferint-li un habitant del poble cada dia. Així, cada matí, es feia un sorteig per veure qui seria el sacrificat.

Un dia, el sorteig va escollir la princesa, la filla estimada del rei. Tot el poble va plorar la seva sort, ja que la princesa era molt estimada per tots per la seva bondat i bellesa. El rei, desfet, va oferir tot el seu or i les seves terres a qui pogués salvar-la, però ningú no s’atrevia a enfrontar-se al drac.

Fou llavors quan va aparèixer un cavaller anomenat Jordi. Portava una armadura brillant i muntava un cavall blanc com la neu. En Jordi va prometre al rei que salvaria la princesa i venceria el drac.

L’endemà, quan el drac va sortir de la seva cova buscant el seu menjar, en Jordi va estar allà esperant-lo. Amb la seva llança a punt, va enfrontar-se al drac amb valentia. Després d’una lluita intensa, en Jordi va aconseguir clavar la seva llança en el cor del drac, posant fi així a el seu regnat de terror.

De la sang del drac va brotar un roser de roses vermelles com la sang. En Jordi, com a símbol del seu amor i valor, va collir la rosa més bella i la va oferir a la princesa.

El poble de Montblanc va celebrar la valentia d’en Jordi amb festes i cants. El rei, agraït, va oferir a en Jordi tot el que desitgés, però ell només va demanar que el poble fos alliberat de qualsevol tribut futur i que la pau regnés sempre en el regne.

Des d’aquell dia, la llegenda de sant Jordi i el drac es va escampar per tot el món, convertint-se en un símbol de coratge, sacrifici i amor.

Volver arriba
Buscar