Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

La gran final

La gran final - Racó de contes
Getting your Trinity Audio player ready...

En una petita ciutat de Catalunya, hi havia un nen anomenat Pol. El Pol era un noi alegre i ple d’energia, que des de petit havia hagut de viure amb una discapacitat que el feia anar en cadira de rodes. Tot i això, no es deixava abatre i sempre buscava maneres de gaudir de la vida al màxim. Una de les seves grans passions era el bàsquet sobre cadira de rodes.

El Pol somiava a ser jugador professional, i passava hores entrenant a la pista local, llançant tirs lliures i practicant jugades. La seva habilitat amb la cadira i la seva precisió en els llançaments eren remarcables. Malgrat el seu talent, el Pol sovint es trobava amb obstacles que posaven a prova la seva determinació.

Un dia, mentre el Pol entrenava, va conèixer la Laia, una noia de la seva edat que també era aficionada al bàsquet. La Laia es va quedar impressionada amb la destresa del Pol i, sense dubtar-ho, li va proposar formar un equip per participar en un torneig local de bàsquet sobre cadira de rodes. El Pol, emocionat per la idea, va acceptar de seguida.

L’equip, format per el Pol, la Laia i altres nois i noies amb diversitats funcionals similars, va començar a entrenar junts. Amb el temps, es van fer bons amics i van aprendre a treballar en equip. El Pol es va adonar que, tot i les seves habilitats individuals, el treball en equip era clau per aconseguir els seus objectius.

El torneig es va apropar, i l’equip estava nerviós però emocionat. En el primer partit, van enfrontar-se a un equip molt experimentat. Tot i els nervis, l’equip va jugar amb coratge i determinació. Van demostrar una gran tècnica i un esperit de lluita admirable, però van perdre per pocs punts.

Després d’aquesta derrota, el Pol va sentir-se decebut i va començar a dubtar de la seva capacitat. Més tard, amb l’ajuda de la Laia i els seus amics, va adonar-se que la derrota era només una part de l’aprenentatge. L’equip va decidir no rendir-se i continuar entrenant amb més força que mai.

A mesura que l’equip millorava, també ho feia la seva amistat. El Pol va aprendre que cada membre de l’equip tenia un paper important i que, junts, podien aconseguir grans coses. La confiança en si mateixos i en els altres va créixer, i això es va reflectir en la seva manera de jugar.

El dia de la final del torneig de bàsquet sobre cadira de rodes havia arribat. L’equip del Pol, format per ell mateix, la Laia i els seus companys, es va enfrontar al poderós equip que els havia derrotat en el seu primer partit. El pavelló estava ple de gom a gom, amb espectadors animant amb entusiasme. L’aire es carregava d’emoció i expectació.

Des del principi, el partit va ser intens i renyit. L’equip contrari, amb jugadors experimentats i hàbils, va començar dominant el joc. Van aconseguir anotar els primers punts, deixant a l’equip del Pol lleugerament per darrere en el marcador. Però el Pol i els seus companys no es van rendir; van recordar tot el que havien après durant els entrenaments i la importància de mantenir-se units.

La Laia, ràpida i àgil amb la seva cadira, va fer diverses jugades clau que van permetre a l’equip recuperar la possessió de la pilota. El Pol, amb la seva precisa punteria, va anotar diversos tirs lliures que van ajudar a igualar el marcador. Els companys de l’equip, cadascun amb el seu estil únic de joc, van aportar defensa sòlida i passes intel·ligents.

A mesura que el partit avançava, l’equip del Pol va començar a agafar ritme. La coordinació i l’entesa entre els jugadors es feien evidents en cada jugada. El públic, cada cop més involucrat, animava amb crits d’encoratjament i aplaudiments.

El moment clau va arribar en els últims minuts del partit. Amb el marcador empatat, l’equip contrari va fer una jugada ràpida i va anotar, posant-se dos punts per davant. Restaven només uns segons, i l’equip del Pol necessitava un miracle. En una jugada plena de tensió, el Pol va rebre la pilota després d’una passada magistral de la Laia. Amb tots els ulls posats en ell, el Pol es va preparar per llançar.

En un moment d’absoluta concentració, el Pol va llançar la pilota cap a la cistella. El temps semblava haver-se aturat mentre la pilota volava per l’aire. Finalment, amb una trajectòria perfecta, la pilota va entrar a la cistella, anotant no només els dos punts necessaris per empatar, sinó un punt addicional per la falta comesa per l’equip contrari.

L’equip del Pol va guanyar per un punt en els últims segons del partit. El pavelló va esclatar en una ovació atordidora. Els companys d’equip es van abraçar, celebrant la seva victòria. Havien demostrat que, junts, podien superar qualsevol desafiament i aconseguir l’impossible.

La victòria va ser un moment increïble per a el Pol i els seus companys. Havien demostrat que, amb esforç, determinació i treball en equip, podien superar qualsevol desafiament. El Pol, especialment, va sentir que havia fet un pas gegantí cap al seu somni de ser jugador professional.

Després del torneig, el Pol va continuar entrenant i millorant les seves habilitats. La seva història va inspirar a altres nens i nenes a no rendir-se davant les dificultats i a lluitar pels seus somnis. La seva amistat amb la Laia i la resta de l’equip va romandre forta, i junts van seguir compartint la seva passió pel bàsquet.

El Pol va aprendre que els somnis es poden assolir amb perseverança, i que l’amistat i el suport són essencials en el camí cap a la superació. La seva història va ser un exemple per a tots, mostrant que, més enllà de les limitacions físiques, l’esperit humà pot aconseguir coses increïbles.

I així, el Pol va continuar endavant, amb la mirada fixa en el seu objectiu, sabent que, amb l’amistat, l’autoestima i la determinació, tot és possible. La seva història va ser una font d’inspiració per a molts, recordant-los que els somnis es poden fer realitat, independentment dels obstacles que es trobin pel camí.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar