Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

En Peroi i les bruixes

En Peroi i les bruixes - Racó de Contes
Getting your Trinity Audio player ready...

Fa molts, molts anys, en el petit poble costaner de Vilassar de Mar, vivia un valent capità anomenat en Peroi, tot i que el seu veritable nom era en Pere Mas i Roig. Tots al poble el coneixien com el Pigat, i es deia que era el mariner més famós de la tradició velera de Vilassar. En Peroi era conegut per les seves aventures de contraban i tràfic d’or i metalls valuosos, però també per la seva gran habilitat per escapar dels seus perseguidors.

Un dia, mentre en Peroi navegava per mars llunyans, va arribar a una illa encantada governada per un home sever i poderós. Allà, en Peroi va conèixer la Lucía, la filla del governador, una noia d’ulls brillants i cor valent. En Peroi i la Llúcia es van enamorar profundament, però sabien que el seu amor seria difícil, ja que el governador no permetria mai que la seva filla s’allunyés amb un contrabandista.

Decidits a estar junts, en Peroi i la Llúcia van traçar un pla. Una nit, en Peroi va amagar la Llúcia a bord del seu vaixell, amagant-la a la part superior del pal major. Quan el governador va descobrir la desaparició de la seva filla, va ordenar als seus homes que seguissin el vaixell d’en Peroi. Però, per més que busquessin, no van poder trobar la Llúcia.

Mentrestant, en Peroi i la Llúcia navegaven cap a casa, somiant amb una vida feliç junts. Però no sabien que els esperava una altra aventura. A prop de Cabrera, es trobava la temuda Cova de les Encantades, un lloc conegut per ser l’amagatall de bruixes malvades.

Quan en Peroi i la Llúcia es van acostar a la cova, van sentir una veu misteriosa que els deia: «Si voleu passar, haureu de demostrar el vostre valor.» En Peroi, sense por, va respondre: «Som aquí per amor, i no hi ha res que ens faci més valents.» Les bruixes, impressionades per la seva valentia i amor, van decidir posar-los a prova.

Les bruixes van conjurar una tempesta terrible, amb ones gegants i vents furiosos. En Peroi va navegar amb destresa, mantenint el vaixell estable i protegint la Lucía. Quan la tempesta va cessar, les bruixes van aparèixer i van dir: «Heu superat la prova. Passeu i que el vostre amor sigui benvingut.»

En Peroi i la Llúcia van arribar a Vilassar de Mar, on van ser rebuts com herois. El poble va celebrar el seu retorn amb una gran festa, i des d’aquell dia, les llegendes sobre les seves aventures es van explicar una vegada i una altra.

I així, en Peroi i la Llúcia van viure feliços, amb el record de les seves aventures sempre present, demostrant que l’amor i la valentia poden superar qualsevol obstacle. I cada vegada que algú mirava el mar, recordava les gestes del gran capità en Peroi, el Pigat, i les bruixes de la Cova de les Encantades de Cabrera.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar