Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

Les bicicletes

Les bicicletes - Racó de contes
Getting your Trinity Audio player ready...

En un poble petit i tranquil, hi vivia una nena de vuit anys anomenada Martina. La Martina tenia una passió: muntar en bicicleta. Cada tarda, després de l’escola, agafava la seva vella bicicleta i recorria els camins que serpentegen a través dels camps verds que envoltaven el poble.

Un dia, mentre tornava a casa, la seva bicicleta va fer un so estrany i, de sobte, una de les rodes es va avariar completament. La Martina va quedar molt trista; la seva bicicleta era vella i ja no es podia reparar.

Els seus pares, veient com estimava muntar en bicicleta, van decidir fer-li una sorpresa. Després de molt estalviar, li van comprar una bicicleta nova per al seu aniversari. Quan la Martina va veure la bicicleta nova, els seus ulls van brillar d’alegria. Era preciosa, amb un brillant color vermell i un timbre que sonava com el cant dels ocells.

La primera vegada que va sortir amb la seva nova bicicleta, la Martina es va adonar que hi havia molts nens al poble que no tenien bicicleta. Això la va fer reflexionar. Va parlar amb els seus pares i junts van tenir una gran idea: organitzar un taller de reparació de bicicletes velles per a tots els nens del poble que necessitaven una.

La Martina i els seus pares van començar a recollir bicicletes velles i a reparar-les amb l’ajuda de voluntaris. Cada bicicleta reparada era una oportunitat per a un altre nen de gaudir de la llibertat i l’alegria de muntar en bicicleta.

El projecte de la Martina va créixer, i aviat el poble va tenir un petit festival de bicicletes on tothom podia provar bicicletes diferents, aprendre a reparar-les i, el més important, compartir un temps preciós amb amics i familiars.

La Martina va aprendre que compartir la seva passió no només la feia feliç a ella, sinó que també portava felicitat a molts altres. La seva nova bicicleta li va donar moltes alegries, però la veritable felicitat va venir de veure els altres nens rient i jugant junts, units per l’amor a les bicicletes.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar