Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

La Ventafocs

La Ventafocs - Contes en català
Getting your Trinity Audio player ready...

Hi havia una vegada en un regne molt llunyà, una noia anomenada Cinderella, però tothom la coneixia com a Ventafocs a causa del seu treball a la llar. La Ventafocs era una noia dolça i amable que vivia amb la seva madrastra i dues germanastres a una gran mansió. Tot i la seva bondat, era víctima de les malvades accions de la seva madrastra i germanastres.

La seva vida consistia a netejar, cuinar i fer les feines de la casa mentre les seves germanastres es passejaven amb vestits elegants i anaven a festes. La Ventafocs sovint es refugiava a la xicoteta habitació de la torre i somiava amb una vida millor.

Un dia, la notícia d’un gran ball al palau real va arribar al poble. Tothom estava emocionat, especialment les germanastres de la Ventafocs, que van passar hores triant vestits i joies. La Ventafocs, però, només podia mirar des de la finestra i somiar a anar al ball.

Tot canvia quan, enmig de la desesperació, apareix una fada protectora. La fada, amb la seva màgia, transforma una carabassa en un cotxe, ratolins en cavalls, i l’espill de la Ventafocs en un elegant vestit. També li dona unes boniques sabates de vidre i li recorda que ha de tornar abans de la mitjanit.

Quan la Ventafocs arriba al palau, tothom queda impressionat per la seva bellesa. Balla amb el príncep i gaudeix d’una nit màgica. Però quan el rellotge de l’església marca la mitjanit, la Ventafocs recorda les paraules de la fada protectora i fuig del palau, deixant enrere una sabata de vidre.

El príncep, enamorat de la Ventafocs, inicia una cerca per trobar la propietària de la sabata. Quan arriba a la casa de la Ventafocs, les seves germanastres s’intenten calçar la sabata, però no li encaixa a cap. Finalment arriba el torn de la Ventafocs i la sabata li queda com un guant.

El príncep reconeix la Ventafocs i la demana en matrimoni. Elles són felices i viuen juntes en el palau real. La Ventafocs finalment deixa enrere les seves penúries i viu una vida de contes de fades.

La història de La Ventafocs ens ensenya valors com la bondat, la perseverança i que la justícia triomfa al final. També recorda als nens que els seus somnis poden fer-se realitat, fins i tot en les circumstàncies més difícils.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar