Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

La transformació de l’ànima nadalenca de l’Enric

La transformació de l'ànima nadalenca de l'Enric - Racó de Contes
Getting your Trinity Audio player ready...

Era una nit de Nadal a la pintoresca vila de Catalunya, on tots els carrers ressonaven amb càntics alegres i llums centellejant. L’Enric Calpena, un home d’edat avançada i enfonsat en les seves rutines, es trobava sol a casa seva. Tanmateix, aquesta nit seria diferent. Tres esperits màgics van visitar-lo per recordar-li l’essència del Nadal.

Amb el primer esperit, l’Enric va viatjar pel passat, retrobant-se amb records tendres i moments especials de la seva vida que havia oblidat. El segon esperit, el del present, el va portar a veure les alegries i les penes de la gent al seu voltant durant les festivitats. Va ser en aquest moment que l’Enric va prendre consciència de la seva pròpia solitud i com havia perdut la connexió amb els altres.

Finalment, el tercer esperit, del futur, li va mostrar una visió desoladora d’una vida sense amor ni amistat, provocant a l’Enric un temor profund. Despertant sobtadament, es va trobar en el seu llit, amb el cor agitat i decidit a canviar.

A partir d’aquell moment, l’Enric va abraçar el vertader esperit de Nadal. Va obrir el seu cor i la seva casa a aquells que necessitaven amor i companyonia. Va compartir la seva riquesa amb els menys afortunats, organitzant festes i celebracions per a la comunitat. La vila, que abans estava immersa en una fredor hivernal, es va il·luminar amb la calor de la generositat de l’Enric.

La història de la transformació de l’ànima nadalenca de l’Enric Calpena es va convertir en una llegenda a Catalunya, recordant a tothom que la veritable màgia de Nadal resideix en la capacitat de compartir i donar als altres. A partir d’aquell moment, cada any, la vila celebrava amb alegria i esperança, recordant la història de l’home que va trobar la veritable riquesa en l’amor i la generositat.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar