Saltear al contenido principal

El vaixell fantasma

El vaixell fantasma - Racó de contes
Getting your Trinity Audio player ready...

Fa molts, molts anys, en una petita vila costanera anomenada Lloret de Mar, la gent explicava una llegenda que feia esgarrifar a grans i petits. Parlaven d’un vaixell fantasma que navegava sense parar, sempre lluny de la costa, amb el casc i les veles negres com el carbó. Aquest vaixell misteriós portava una senyera negra amb una calavera al mig, i dels pals penjaven ossos humans menjats pels corbs. La tripulació, formada per esquelets, il·luminava la nit amb una llum sinistra, com de cementiri. Veure aquest vaixell era signe de mal averany, i es deia que ningú que l’hagués vist havia sobreviscut més de vuit dies.

La llegenda explicava que tot va començar un Nadal molt llunyà. El capità d’aquest vaixell era un home molt descregut que es burlava de les creences religioses de la seva tripulació. Aquell any, el vaixell es trobava ancorat a Lloret de Mar la nit de Nadal. Un dels mariners, que era molt creient, va demanar baixar a terra per assistir a la missa del gall. El capità, amb alguns mariners que compartien el seu menyspreu, van decidir acompanyar-lo només per burlar-se de la seva fe.

Quan van arribar a l’església, una força misteriosa els va impedir fer befa de la cerimònia. Acabada la missa, tots van tornar a bord excepte el mariner creient, que va sentir que no podia continuar viatjant amb gent tan descreguda. Va preferir quedar-se a terra, on se sentia més segur.

Un cop el capità i els mariners van pujar a bord, una cosa estranya va passar. El vaixell va llevar àncores sol i va començar a navegar sense cap ajuda. Des d’aquell moment, el vaixell va quedar maleït, condemnat a navegar eternament sense tocar mai més terra. Els tripulants van perdre la carn i es van convertir en esquelets que treballaven frenèticament dia i nit, sense mai parar.

Així, el vaixell fantasma continua la seva travessia eterna, i les seves veles negres es veuen a l’horitzó, un recordatori sinistre de la maledicció que va caure sobre els mariners descreguts aquella nit de Nadal. La gent de Lloret de Mar explica la llegenda als seus fills i nets, advertint-los del perill de burlar-se de les creences dels altres i recordant-los la importància del respecte i la fe.

I així acaba la llegenda del vaixell fantasma, una història que ensenya que, fins i tot en el mar més fosc, la llum del respecte i la fe poden guiar-nos cap a port segur.

Volver arriba
Buscar