Saltear al contenido principal

El Lleó Valentí i el Peixet inquiet

El Lleó Valentí i el Peixet inquiet - racó de contes
Getting your Trinity Audio player ready...

En un petit poble a la vora del riu Llobregat, hi vivia un lleó anomenat Valentí. Era el rei indiscutible de la selva propera i tots els altres animals el respectaven i admiraven per la seva força i coratge. Però, tot i la seva imponent presència, en Valentí era conegut per tenir un cor molt tendre i una gran cura pels altres animals.

Un dia, mentre passejava pel bosc, en Valentí va sentir un clam d’auxili que provenien del riu. En investigar, va descobrir que era un petit peixet anomenat Blau, que estava atrapat en una xarxa de pescar. Sense dubtar-ho, en Valentí va trencar la xarxa amb les seves poderoses urpes i va alliberar en Blau.

El peixet, tot tremolant de por, va agrair-li a en Valentí amb tot el seu cor. Des d’aquell dia, en Valentí i en Blau es van fer amics inseparables. En Valentí va prometre protegir el peixet i en Blau, a canvi, li va explicar els secrets del riu i els seus habitants.

Però la felicitat d’aquesta amistat es va veure amenaçada quan una gran sequera va assotar la regió. El riu Llobregat es va començar a eixugar, deixant atrapats els peixos en petits tolls d’aigua. En Blau, alarmat per la situació, va demanar l’ajuda d’en Valentí per trobar una solució.

En Valentí, amb el seu cor valent, va decidir buscar una font d’aigua per ajudar els peixos a sobreviure. Després d’una llarga recerca, van trobar una cova amagada on brollava una font subterrània. En Valentí va trencar les roques que tapaven la cova i va alliberar l’aigua, salvant així els peixos del riu.

La notícia de l’acció heroica d’en Valentí es va estendre per tota la regió. Els altres animals van reconèixer el seu coratge i generositat i van celebrar-lo com el salvador del riu Llobregat. Des d’aquell dia, en Valentí i en Blau van ser recordats com els herois del poble, una prova que la força i la bondat poden trencar qualsevol obstacle i unir a tothom en temps difícils.

Volver arriba
Buscar