Saltear al contenido principal
Recomanem:
Festival De Titelles Firobi

La Bet i el misteri del museu

La Bet i el misteri del museu - Racó de contes
Getting your Trinity Audio player ready...

Un cop era una nena valenta i curiosa anomenada la Bet. Un dia, mentre passejava pel poble amb la seva família, va veure un cartell que anunciava una nit especial al museu local: una nit on els nens podien quedar-se a dormir entre les exposicions! La Bet, emocionada per l’aventura, va convèncer els seus pares de deixar-la participar.

Aquella nit, amb el seu sac de dormir i una llanterna petita, la Bet va arribar al museu. El director del museu els va donar la benvinguda a ella i a altres nens, explicant-los que el museu era un lloc ple de màgia i història. Després d’un sopar lleuger, van apagar les llums principals i només les llanternes il·luminaven les sales.

Tot just quan la Bet començava a adormir-se, va sentir un soroll estrany. Va agafar la seva llanterna i va seguir el so fins a arribar a la sala egípcia. Allà, davant els seus ulls sorpresos, va veure que la figura d’un faraó semblava moure’s. La Bet, sense por, va apropar-se i va descobrir que no era la figura que es movia, sinó una porta secreta darrere d’ella que s’havia obert lleugerament.

Empesa per la curiositat, la Bet va entrar a la porta secreta, trobant un passadís estret ple de pols i teles d’aranya. El passadís la va portar a una petita cambra on hi havia un antic pergamí sobre una taula. En il·luminar-lo amb la seva llanterna, va veure un mapa del museu amb una x marcada a la sala de l’art medieval.

La Bet va tornar al campament base i va despertar la seva nova amiga, la Marta. Juntes, van seguir el mapa a través de les sales fosques del museu, descobrint que cada sala tenia el seu propi so i moviment. Les armadures semblaven respirar, els quadres xiuxiuejaven històries del passat.

Finalment, van arribar a la sala medieval. Allà, darrere d’una armadura de cavaller, van trobar una caixa vella. Dins la caixa, hi havia un diari i una clau. El diari era d’un antic conservador del museu que explicava com moltes de les peces exposades havien estat salvades de la destrucció i com el museu era un refugi per a la història i la cultura.

La Bet i la Marta van decidir compartir el seu descobriment amb els altres nens i el personal del museu. El director va quedar tan impressionat que va decidir crear una exposició sobre els secrets del museu, amb la Bet i la Marta com a guies honoràries.

Aquella nit, la Bet va aprendre que la història podia ser tant màgica com real i que cada objecte tenia una història per contar. També va aprendre que la curiositat i el coratge poden descobrir secrets increïbles, i que compartir aquests descobriments fa que la màgia sigui encara més especial.

Recomanem:
Festival de Titelles Firobi
Buscar